perjantai 8. marraskuuta 2013

Torstai-illan iloksi banaania, suklaata ja keikaus

Jälleen kerran iski leivonta-inspiraatio ja lähteenä oli, juupa juu, taas se leivontakilpailu johon olen jäänyt koukkuun. Aiheena keikauskakku oli minulle tuntematon, joten sitäkin piti päästä kokeilemaan.... 

Kilpailijoiden keikauksista jäi mieleen päärynä-inkiväärikakku ja banaanisuklaakakku. Inspiraation tänään iskiessä kaapista ei löytynyt päärynää saati inkivääriä, mutta banaania ja suklaata, joten tähän päädyttiin... Ei siitä kovin komea tullut, mutta suussa sulava kylläkin.

Päärynäinkiväärikakun ohje täältä ja banaani-suklaakakun täältä


Tämän viikon aiheena oli sitruunamarenkitorttu, mikä on ihan tuttu minulle, mutta luultavasti testaan ohjelman tuomareden reseptiversion joskus, koska se poikkesi muutamassa kohtaa itse käyttämästäni. Sitruuna"kiisselin" olen tehnyt maissitärkkelyksen kanssa valmiiksi paistettuun torttupohjaan, eikä sitä ole enää paistettu kuin marengin kanssa... Mutta ohjelman resptissä sitruunatäytteen aineet sekoitetaan keskenään, kaadetaan esipaistetun torttupohjan päälle ja paistetaan uunissa. Myös marengissa oli enemmän vaikeusastetta kuin hallitsemassani piirakassa, eli pian taas koetellaan osaamisen rajoja.... Sitruunamarenkitortun ohje täältä.

Jaahas sitten huomenna suunnitellaan tyttöjen kanssa isänpäivän juttuja!!Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti