tiistai 26. marraskuuta 2013

Quiche oman maun mukaan...

Oho, mun blogipäivitykseni ovat viime viikolla jääneet vain luonnoksiksi tänne bloggeriin, täytyypä viimeistellä nämä ja julkaista... Tässäpä viikonloppuna aloitettu päivitys!

Perjantai-iltaisin tulee usein kokkailtua jotain hyvää viikonlopun aloitukseksi, viime viikolla se oli savulohi-parsapiirasta, tai hienommin quichea! Tällä viikolla siihen tuli pekonia, herkkusieniä, tankoparsaa, miniluumutomaatteja ja vuohenjuustoa... Tätäkään herkkua en kokkaa tai leivo millään erityisellä reseptillä, vaan usein mennään vähän sillä mitä kaapista löytyy. Tai no nuo parsat ja vuohenjuuston ostin varta vasten, muut aineet päätyivät mukaan ihan säveltämällä! Ja joskus jopa sorrun kaupan valmiiseen piiraspohjaan... silloin tulee valmista nopeasti ja ihan yhtä hyvää.

Tässä siis perinteinen suolainen piiraspohja. Kuullotin sienet ja sipulit pekonin kanssa pannulla sekä keitin parsaa höyryssä hetken, että eivät jäisi turhan koviksi pelkässä uunissa. Sitten tein munamaidon, kolme kananmunaa ja kolme desiä maitoa, suolaa ja mustapippuria. Piiraspohja kaulitaan tai painellaan vuokaan ja täytteet asetellaan kauniisti pohjan päälle. Lisätään munamaito ja päälle vielä vähän juustoraastetta. Paistoin piiraan 175 asteessa alalämmössä, että pohjakin paistuisi kunnolla!

Ja sitten quichen kanssa lasi punaviiniä, se on vaan niin ihana hetki kun saa illalla lapset nukkumaan ja syödä rauhassa, ennen kaikkea nauttia syömästään... Monesti lasten kanssa omaa ruokailua ei voi kuivalla sanalla "nautinto" ;)Villa Tähkä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti