perjantai 1. marraskuuta 2013

Parasta juustokakkua, vadelmajuustokakku!

Jälleen kerran perjantaileipomiseni inspiraationa oli Koko Suomi leipoo -ohjelma! Toissa jaksossa kilpailijat saivat leipoa vapaavalintaisen juustokakun ja Herkkuretki-blogia kirjoittava Mailis voitti tällä juustokakulla!! Ohje löytyy täältä

En ole koskaan aiemmin leiponut tällaista uunissa paistettavaa juustokakku, mun repertuaari on koostunut vain hyydytettävistä kakuista.

Mullle tuo ohjelma on ollut niin koukuttava, että viime tiistaina oli ohjelman päätyttyä pakko heti leipoa, kun olin saanut tytötkin jo nukkumaan... Halloween muffinssit sitten myöhemmin ;)Ohjeessa oli käytetty 20 cm levyistä irtopohjavuokaa, mutta mulla oli vain 24 cm:n vuoka... Pienemmällä vuoalla kakusta saisi vielä korkeamman..

Hyväähän tämä oli, nam!  Sopi oikein hyvin perjantaiherkkujen jälkiruoaksi kera lasin viiniä.Saimme tyttöjen kanssa isän kotiin työreissulta, joten herkuttelimme pitsalla ja salaatilla sekä vadelmajuustokakulla!

Huomenna kokkailemme pyhäinpäiväksi paahtopaistia, uunijuureksia ja sienisalaattia! Sunnuntaina on vuorossa lasten Halloween kutsut, johon jo viikolla leivoin mustikka- ja valkosulkaa sekä pätkis -muffinsseja. Koristelen ne vielä haamu ja kurpitsa kuorutuksin. Ainakin muffinssit ovat maistuvia, sillä maistelimme jo niitä pikkulikan kanssa!

Mukavaa pyhäinmiestenpäivää!


Villa Tähkä

2 kommenttia:

  1. Vesi kielellä näitä lukee. Mulla kans tarkoitus tehdä tuo juustokakku, Isänpäiväks.

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvä valinta isänpäiväksi. Ohjekin on tosi helppo. Suosittelen suomalaisia pakastevadelmia (meidän Prismasta sellaisessa pienessä rasiassa), jotka sulatessaan pysyvät kauniina ja kiinteänä... mun suloiset pienet metsävadelmat kotipakkasesta on tosi mehuisia, niistä ei saa noin kaunista koristetta kakun päälle!!

    VastaaPoista