keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Suppilovahverorisottoa, äidin herkkua

Tällä viikolla olen ollut yksin kotona tyttösten kanssa kun mies lähti työmatkalle. Aika tavallista meidän arjessa, mutta onneksi on apuja tarjolla mummoilta ja papalta, ettei äidiltä ihan hermot käryä! Pääsin pakolliselle pilatestunnilleni ja myös punttiksellekin ystävän kanssa, joten eiköhän sitä yhden viikon jaksa yksinkin, mutta eikö ole kumma juttu, vaikka kuinka rakastaisi lapsiaan, niin päivän paras hetki kun he nukkuvat omissa sängyissään ;)
 
Syksyn perusruokakausi jatkuu meidän perheessä, mutta minulle ei maistunut nakkikeitto, jota esikoinen taas pyysi ruoaksi. Kun kävin hänen kanssaan metsäretkellä saimme saaliiksi jonkin verran suppilovahveroita. Niistä oli sitten pakko keksiä jotain herkkua itselle yh-viikon lohduksi. Toki pikkuneitikin söisi sieniä, mutta nakkikeitto vie aina voiton! Eli sienirisottoa äidille!!
 
Innostuin muutama viikko sitten risotosta, silloin tarkemmin tattirisotosta. Sain vinkin koulu/facebook-kaverilta, jonka mies oli tehnyt tattirisottoa perheelleen ja kirjoittanut reseptin ruokablogiinsa. Olin tuolloin käynyt mökillä sienessä ja löytänyt jonkin verran tatteja. Lisähuomautuksena sanottakoon, että olen todella surkea tunnistamaan eri tattilajeja... kerään kaikki hyväkuntoiset tatit ja sitten maistamalla tarkistan ettei oo pahanmakuista sappitattia tms eksynyt joukkoon :). Päätin aiemmista huonoista risottoyrityksistä huolimatta kokeilla tattirisottoa, sillä tämän reseptin valmistaminen kuulosti ihan helpolta ja niinhän se oli!! Mutta kuten olen kertonut, harvoin seuraan reseptejä pilkun tarkasti ja niin kävi nytkin.... mulla ei ollut kuivaa omenasiideriä, joten käytin valkkaria, mitä kotoa yllätys yllätys löytyi! Tattirisotto maistui koko meidän perheelle!
 
 
 Nyt tein risoton saman ohjeen mukaan korvaten tatit suppilovahveroilla ja jälleen käytin valkoviiniä tuomaan hapokkuuta risottoon. Tämä maistui taivaalliselta punttisalitreenin jälkeen!
  
 
 
Kokeilkaa, tämä on oikeaa syksyn herkkua!!Villa Tähkä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti