perjantai 11. lokakuuta 2013

Koko Suomi leipoo-ohjelman tekniikkatehtäviä kotona

Me ollaan pikkulikan kanssa ihan koukussa Koko Suomi leipoo ohjelmaan ja minun on ollut ihan pakko testata itsekseni omaa osaamisen tasoa ohjelman tekniikkatehtävillä... Ekassa jaksossa kilpailijoiden piti leipoa tuomarien reseptin mukaan Tiikerikakku ja toisessa Karjalanpiirakoita!  Kumpikaan leipomus ei kuulu mun ihan vakiorepertuaariin. Tosin hävettää, kun en ole kouluttanut itsestäni piirakkaleipuria vaikka verenperintö sitä vaatis... Mies on kyllä kehottanut käymään hakemassa vinkit aitojen Karjalanpiirakoiden paistoon, vielä kun muutama aito karjalainen suvusta löytyy... Hämäläisen äitini kanssa olen kyllä teininä piiraita leiponut ja ohuet kuoret olivat mun osaamisaluetta, mutta rypytyksen jätin silloin suosiolla äidille.

Viikko sitten pyöräytimme pikku apurin kanssa Tiikerikakun ohjelman reseptillä... Mikä sisältää pelkkiä painomittoja... Joten vaaka piti kaivaa esiin ja punnita kaikki ainekset, myös maito ;-)

Kakusta tuli oikein hyvä, maistui isälle ja lapselle. Ja äiti söi loput...Eilen illalla päätin sitten kokeilla olenko isäni tytär, sillä isänikin paistoi säännöllisesti kotonaan piiraita!? Kuoret ja rypytyskin onnituivat mainiosti, riisipuurosta vain unohdin suolan... Eikä sitä puuroa sitten riittänytkään ihan kunnon piirakkatalkoisiin asti, vain kaksi pellillistä valmiita piiraita syntyi ja ne hävisivät nopeasti parempiin suihin iltapalalla munavoin kera, tietysti!Tällä viikolla tekniikkatehtävänä olivat Macaron-leivokset, huh! Olen kerran onnistunut ja kerran epäonnistunut Macaronsien paistamisessa, mutta kylläpä osa kilpailijoista sai aikaan huikean täydellisä Macaronseja. En kyllä nyt ihan heti lupaa niitä testata... tai jos tekiskin Halloweeneihin oransseja Macaronseja?? Ensi viikonlopuksi minulla olisi leivonta vuorossa Halloween synttärikakku kymmenvuotiaalle pojalle, nyt jo jännittää kuinka onnistuu kurpitsa- ja hämähäkkikoristelut!

Lisää ruoka-ohjelmista inspiroituneena kaivoin tänään pastakoneen kaapin perältä ja lupasin perheelle viikonloppuna tuorepastaa! Testasinkin jo pikaisesti yhtä raviolireseptiä ja hyvältä maistuivat.Villa Tähkä

ps. Uskomatonta, että sivuillani on jo yli 500 käyntiä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti