perjantai 25. lokakuuta 2013

Keittolounasta, poro on parasta...

Meillä syötiin tällä viikolla poroukonkeittoa lounaaksi, se on sitten hyvää talviruokaa ja myös helppoa sekä nopeaa! Lisänä tietysti ruisleipää ja jälkkäriksi meillä oli vielä perinteistä pannukakkua hillolla ja kermavaahdolla.

Tässä minun versioni poroukonkeitosta, ekan kerran olen kai tehnyt Mitä tänään syötäisiin-sivuston ohjeella, mutta ohje on sitten omaksi muodotunut.

Ostan kaupasta pienen paketin poronkäristyslihaa (niissä reilu 300 gr lihaa), mikä ruskitetaan kattilassa. Pilkoin lihaa tällä kertaa pienemmiksi paloiksi, koska meillä oli vieraana tyttöjemme vuoden ikänen pikkuserkku ja hänkin söi tätä keittoa!

Ruskitamisen jälkeen sekaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoa ja annetaan vielä hieman ruskistua jauhojen kanssa. Sitten litra vettä ja lihafondia. Kiehautetaan. Sen jälkeen pari pussia suikalejuureksia (oli muistaakseni 250 gr per pussi) ja keitetään niin, että juurekset on kypsiä. Pilkotaan joukkoon paketti Koskenlaskija -sulatejuustoa. Lopuksi maustetaan suolalla ja pippurilla.

Tämä keitto maistuu oikein hyvin meidän pikkulikallekin!


 
Tällä viikolla oli taas mukava leipomukset Suomi leipoo ohjelmassa... Runebergin torttuja, nam! Mutta taidan silti odottaa vuoden alkuun, että kokeilen niitä kotona - parasta ne on juuri Runebergin päivänä ja punssia täytynee hankkia!!
 
 
Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti