lauantai 28. syyskuuta 2013

Perusasioiden äärellä keittiössä ja muutenkin!!

Syksy on käynyt päälle tällä viikolla tuulisena kylmänä, on pitänyt etsiä hanskat ja pipot esiin ja kuinka ollakaan satoi rakeita juuri kun poljimme pikkutytön kanssa pianotunneille. Sitten vielä kaiken lisäksi lähti ketjut pyörästä... huoh! Onneksi sujahtivat heti takaisin, olisi ollut mukava mennä rasvasormin pianotunnille!!

Syksyisen ilman myötä tuntuu kuin olisimme palanneet perusasioiden äärelle, syöty tavallista kotiruokaa ja aloitettu uudet harrastukset. Kumma kyllä makkarakastike ja perunamuussi maistui oikein hyvälle pitkästä aikaa. Tämä aasinsiltana siihen, että tällainen on meidän keittiö....
Olin aina haaveillut keittiöstä, jossa iso keraaminen allas ikkunan edessä ja siitä keittiön suunnittelu tähän kotiin aloitettiinkin. Tiskaamisen tai perunankuorimisen lomassa katselen maisemia, eikä kukaan vieras pääse yllättämään kun kuikuilen ikkunastani. Ihanan iso allas on Ikeasta.
Korkea kuivatavara-kaappi vetolaatikoilla on jääkaappia vastapäätä, sinne uppoaa kaikki jauhot, murot yms. ja vauvanruokapurkit sekä -tölkit! Jääkaapin virkaa meillä toimittaa Festivo kotikylmiö, jossa ison kylmiö-osan lisäksi vihanneslokero, pakastelokero ja "nolla"lokero lihan sekä kalan säilytykseen. Hyvin mahtuu isommatkin juhlaruoat ja kakut!


Pienessä lasivitriinissä säilytän aarteitani, perinnöksi saamiani mummini Pikkuruusu-nimisiä Arabian astioita. Isäni kaapin perältä löytyi liemikulho, paistivati, kastikekannu, kulho ja muutama syvä lautanen, joten päätin kerätä sarjan täyteen. Sittemmin osia on täydennetty huuto.netistä, kirppareilta ja Astialiisasta. Alla olevaa maitokannua joutui metsästämään muutaman vuoden...

Tässä meillä sitten syödään...  Pöytä on kierrätyskuusta ja ostettu Kodin1:stä. Tuolit ovat ruotsalaisen Artwoodin tuolit ja tytöille on omat kuultolakatut TrippTrapit.

Kyllä kettiö on kodin sydän... mutta voi mahdoton miten, sitä saa olla siivoamassa useamman kerran päivässä tai kaaos on valmis!

Nyt syntyi tällainen postaus ennen kokkailuja, toisella kertaa taas ruokaa ja leipomuksia!


Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti