sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Siirin Pink bird

Kummityttöni Siiri täyttää tänään kahdeksan vuotta ja minulta pyydettiin Pink bird- synttärikakku!

Tämä ihanan synttärikakun ohjeen olen löytänyt Vauva-lehden kakkukilpailusta pari vuotta sitten. Sen jälkeen on meillä tätä kakkua syöty erilaisilla koristeilla, milloin missäkin juhlissa, nyt se leivottiin suloiselle Siirille. Ensimmäistä kertaa minulla oli näin tarkka aihe ja kyllä jännitti, miten onnistun!

Pari päivää aiemmin leivoin suklaakakkupohjan pakkaseen.


Kun oli selvillä, että kakussa pitää olla juuri Pink bird kysäisin googlelta, että miltä tarkalleen tuo tipu näyttää... suurensin kuvaa kakkuun sopivaksi ja värjäsin valkoista sokerimassaa kuvan mukaan sopivan sävyisiksi. Mustaa en värjännyt, vaan päädyin käyttämään Kick-lakritsia mustiin osiin ja rajauksiin. Sitä pystyi muovailemaan yllättävän helposti.


Edellisenä päivänä täytin kakun suklaa- ja vadelmamoussella ja annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.


Ennen koristelua kakku voitelin kaakaovoikreemillä, jotta sokerimassa ei ime kosteutta kakusta.Kaulitsin koristeen pohjaksi valkoisen sokerimassan kakun päälle, jätin sen tarkoituksella vajaaksi, sillä halusin vaaleanpunaisen nauhan kakun reunaan.Leikkasin tipun kuvasta eri osat ja tein sokerimassasta samankokoiset palaset. Massan muotoiluun olen ostanut ihanasta leivontakaupasta sopivan "taikinapyörän", millä saa pieniäkin muotoja helposti muotoiltua sokerimassasta.


Nyt alkaa näyttää jo oikealta linnulta, vielä tarvitaan mustat yksityiskohdat.


Sitten pyöritin Kick-lakritsista pyrstön ja kulmat, sekä muut rajaukset.


Alareunaan vielä vaaleanpunainen nauha sokerimasta ja päälle onnitteluteksti kiilteellä. Lopuksi kakun pintaan vielä kiillespraytä!!

Kakku kelpasi synttärisankarille ja kummi huokasi helpotuksesta!!

Kyllä lasten syntymäpäivä on mukavia!!Villa Tähkä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti