lauantai 17. toukokuuta 2014

Lapsellinen Tukholman matka

Veimme pikkutyttömme ensimmäistä kertaa laivalle ja Tukholmaan... emmekä tyytyneet pelkkään risteilyyn vaan yövyimme yhden yön hotellissa! Näin saimme Tukholma-kivaa kahden päivän edestä ja yllättäen pienet jaksoivat melkein paremmin kuin äiti! Nyt kun selasin kuvia, niin harmitti etten enempää ollut ehtinyt kuvata kaunista Tukholmaa... noh, lapsia sitäkin enemmän, joten tämä oli kirjaimellisesti lapsellinen matka.

Laivan pallomeri on varmaan kaikkien lasten suosikkipaikka laivalla, niin meilläkin! Esikoinen jaksoi runsaan buffet-herkuttelunkin jälkeen viilettää leikkihuoneesta toiseen. Enpä ole koskaan mennyt niin aikaisin laivalla nukkumaan, joten jaksoimme herätä aikaisin aamiaiselle ja lähteä reippaasti kohti keskustaa ja hotelliamme. Vaikka kyseessä oli mielestäni enemmänkin tyypillinen business-hotelli, otettiin meidän ystävällisesti vastaan ja tytöt saivat pehmolelu kissat lahjaksi respasta. Huonekin oli jo aamupäivällä valmiina, johon oli tuotu pyydetyt lastensängyt. Tai paremminkin pyysin yhtä sellaista yksivuotiaalle kuopukselle, mutta reilun kokoiseen perhehuoneeseen oli tuotu kaksi lastensänkyä ja esikoinenkin nukkui siinä mielellään, pikkusiskon vieressä. Voinkin suositella Tukholman matkaajille Radisson Blu Royal Viking Hotellia sijainnin ja palvelun perusteella. Aamiainen oli aika perushotelli-aamiainen, mutta perhehuone ja keskeinen sijainti sekä kohtuuhinta olivat meille plussaa!
Sää suosi meitä pääsiäisviikolla. Aurinko paistoi molempina päivinä ja tuntui keväiseltä, vaikkei ollutkaan erityisen lämmin ilma. Kyllä Tukholma on sitten kaunis kaupunki. 

 Junibacken
Junibacken oli matkan tärkein kohde... pitihän tyttöjen nähdä Peppi Pitkätossun talo! Junibacken oli kyllä paljon enemmän kuin osasin odottaa! Ensin istuttiin Satujunassa ja nähtiin Astrid Lindgrenin satuhahmojen ja tarinoiden lyhennetyt versiot nukkehahmoina ja suomeksi selostettuina! Lohikäärme Katla ja rotta Pekka Peukaloisessa jäivät mieleen, niistä puhuttiin monta kertaa jälkeenpäin!
Sitten sai tutustua Peppi Pitkätossun taloon, kiivetä Pepin hevosen selkään tai harjata sen häntää. Lisäksi oli muiden satuhahmojen leikkihuoneita ja taloja. Junibackenin kirjakaupasta esikoinen halusi tietysti matkamuiston ja valitsikin itselleen Pepin hevosen ja pikkusiskolle Pepin, pehmoleluja siis pari lisää!!
  


  

 

http://www.junibacken.se/lang/suomi
Skansen ja Lill-Skansen
Toisen päivän, ennen laivalle paluuta, vietimme aurikoisessa Skansenissa. Ehdimme nähdä paikasta vain murto-osan, siellähän voisi viettää monta kesäpäivää, koska on niin mahdottomasti nähtävää. Menimme eläintarhaan, koska siitä olimme lapsille kertoneet, joten eläimet piti nähdä! Lill-Skansen oli talo, jossa lapset saivat tutustua eläimien koteihin ja kuinka ne elävät! Siellä oli myös tutti-kone, johon saattoi jättää kissoille perheen pienimpien tutit ;-)
 

http://www.skansen.se/sites/default/files/skansen/Skansen_FI_10_2.pdf Yhteenveto Skansenista suomeksi
http://www.skansen.se/fi/artikel/elainpuisto


Meillä oli niin mukava perhematka Tukholmaan, että tätä kirjoittaessa ja kuvia selatessa tekee mieli heti varata uusi matka, vaikka jo kesäksi, sillä niin paljon jäi vielä näkemättä!
Villa Tähkä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti