maanantai 26. toukokuuta 2014

Kakkua raparperi- ja valkosuklaa- mousseilla ihanaisten iltaan!!

Meillä oli lauantaina pitkästä aikaa isolla porukalla naistenilta ja kun sääkin helli meitä lämmöllä saimme istua ulkona puutarhassa pitkälle iltaan! Minun syntymäpäivä sattui lauantaille, joten leivoin meille synttärikakun. Koska ystäväni ovat varmaan kohta jo kyllästyneet minun ainaiseen vadelmamousse-kakkuun, piti keksiä ja kokeilla jotain aivan uutta.
 
Päätin tehdä sesongin mukaan jotain hyvää raparperista ja yritin etsiä sopivaa reseptiä sitä löytämättä, ja sovelsinkin muutoin hyväksi havaittua reseptiä vaihtamalla vain vadelman raparperiin. Tietysti keitin sen ensin makeaksi soseeksi ;-) ja valkosuklaa tuntui paremmalta vaihtoehdolta raparperin pariksi kuin tummasuklaa. Ja vaikka itse sen sanonkin näistä tuli tosi hyvä yhdistelmä. Kannattaa kokeilla!!
 
 
Tässä mousset hyytymisen jälkeen. Raparperimousse on tosi hennon vaaleanvihreä.

 
Sokeri-voikreemi komeuden päälle, ennen sokerimassaa. 

 
En ennättänyt tehdä kauniita kevätkukkia kakkuun, joten mentiin tällaisella klassisella helmiruudutuksella.

 
Tällainen kuorrutettu kakku kannattaa leikata aina veitsellä (leipäveitsikin käy, jos ei ole kakkuveistä!), jotta tulee tasainen kaunis leikkauspinta ja mousseraidat erottuvat parhaiten. Kakkulapiolla saa aikaan vain epämääräisen kasan, koska se ei ole tarpeeksi terävä sokerikuorruteen leikkaamiseen.

Leivoin ensin suklaakakkupohjan perusohjeellani, mikä löytyy vanhasta postauksestani täältä.


Valkosuklaamousse
 
200 gr valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää tuorejuusto kermavaahtoon ja hiukan jäähtynyt suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
 
Raparperimousse
 
4 liivatelehteä
550 gr raparperia
1 dl sokeria
500 gr rahkaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl raparperinkeittolientä
 
Keitä raparperit vedessä ja sokerissa muutaman minuutin, että ne tulevat pehmeiksi. Valuta neste raparpereista siivilässä ja ota sokeriliemi talteen. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Sekoita rahka, tomusokeri ja raparperisose keskenään. Maista makeus/kirpeys maksuusi sopivaksi. Hieman kirpeämpi täyte sopii hyvin toisen kerroksen valkosuklaan kanssa hyvin yhteen. Lämmitä kattilassa mehu ja purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun, sekoita. Kaada liivatemehu ohuena nauhana raparperirahkaseokseen ja sekoita. Rahkaseos hyytyy nopeasti, joten kasaa kakku heti.
 
Kakun kokoaminen
 
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka, missä paistoit kakkupohjan, tuorekelmulla. Tuorekelmua saa mennä reilusti vuoan yli. Kasaa kakku nurin perin vuokaan, eli laita vuoan pohjalle ensimmäiseksi kerrokseksi kakun päällimmäinen osa. Kostuta raparperinkeittoliemellä. Kaada raparperimousse pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Aseta keskimmäinen kakkupohjan osa raparperitäytteen päälle ja kostuta myös se raparperinkeittoliemellä. Kaada seuraavaksi valkosuklaasuklaatäyte kakkuvuokaan ja tasoita. Laita viimeinen, eli kakun pohjapala päälle. Kostuta myös se raparperinkeittoliemellä. Taita tuorekelmun reunat kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tämän kokoisen kakun koristeluun menee noin 750 gr sokerikuorrutetta.
 
 
Kiitos vielä kerran kaikille ihanasta illasta!
 
 
Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti