tiistai 10. syyskuuta 2013

Suklaamuffinssit ja tervetuloa meille syksy!!

Syksyn voi aavistaa, vaikka vielä on ollut uskomattoman lämpimiä päiviä! Pääsin viikonloppuna sienimetsään ja olen tänään kuivattanut yhden hyötykuivurillisen suppilovahveroita ja mustiatorvisieniä. Siitä innostuneena kuivatin myös terassilla vielä hyvässä kunnossa olleita yrttejä, rosmariiniä, timjamia ja rakuunaa! Lisäksi harrastukset alkavat, lenkillä tulee käytyä enemmän ja ah niin ihana pilates on maanantai-iltojen pelastus! Myös lempisarjat palaavat telkkariin, kyllä on Good wifen uusia jaksoja odotettu!!

Saimme tänään tyttöjen kanssa harvinaisia vieraita, koulukaverini pitkän ajan jälkeen! Juttua riitti! Pitihän sitä juhlistaa ja koristelin meille suklaamuffinssit iltapäiväteen kanssa nautittaviksi. Leivon usein ison satsin muffinsseja pakastimeen, jotta sieltä saa nopeasti tarjottavaa yllätysvieraillekin! Niitä voi sitten koristella, jos haluaa, mutta maistuvat oikein hyvin ilmankin!



Minun reseptini suklaamuffinsseihin:

4 munaa
2dl sokeria
1prk kermaviiliä
150g margariinia sulana
5dl vehnäjauhoa
2 tl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
200g tummaa suklaata rouheena tai Marianne Crushia tms.

Kuorrutus:
100 g voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
elintarvikeväriä, jos haluaa väriä kuorutukseen




Kolmevuotiaani syö päältä ensi kuorrutuksen ja sitten vasta muffinssin ;-)
Syksyn varma merkki on kun kesäkukat ovat jo niin rähjäisiä, että ne pitää heittää pois. Sitten tilalle ihania pallokrysantteemeja ja kohta kanervia!



Tervetuloa meille syksy!!



Villa Tähkä

3 kommenttia:

  1. Sun kakut on komeita. Kiva kun jaat kuvat ja reseptejä nyt myös täällä blogin puolella. Facessa olen jo kuolaillut noita aiemmin. Mä oon pitänyt blogia jo vuosia ja kesällä otin tauon, mutta palasin taas.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Pitkään mietin, että alanko kirjoittamaan ja sain sen verran kannustuksia, että pakkohan se oli... Olen kyllä lukenut teidän molempien blogeja, mukava lukea äippäriltä teidänkin kuulumisia! Mukavaa syksyä teille molemmille!!

    VastaaPoista