perjantai 29. toukokuuta 2015

Vihdoinkin kesäisempää ja kesäisempiä makuja


Ihanaa kun Suomeen on vihdoin saapunut kesäisempää ilmaa, eikä lapsiakaan tarvitse enää varustaa monella vaatekerralla päiväkotiin.

Kesäiset ilmat saavat aikaan monia mielitekoja. Kesäkukkia pitää saada terassille ja uusia yrttejä pitää kokeilla ja istuttaa kesäruoissa tarvittavat maut ruukkuihin, ihania tuoksuja ja vihreitä sävyjä. Grillikausikin on jo avattu ja ensimmäiset mansikat ja raparperipiirakat on maistettu. 

Ruokaisat salaatit ovat aivan parasta kesäruokaa. Rucolaa, tomaattia, kurkkua, kevätsipulia, paistettua halloumia, paistettua kananrintafilettä ja mansikoita sekä balsamicoa. Näistä syntyi meidän perjantai-illan ruoka.






Leivoin kevään ensimmäisen raparperipiirakan tällä viikolla. Siitä oli tänään vielä jäljellä siivut jokaiselle perheenjäsenelle. Siinä oli koristeena marenkikuorrutus, koska samalla valmistin elämäni ensimmäisen kerran jäätelöä uudella jäätelökoneellani. Josta postailen vielä joskus toinen kerta, kun olen testaillut useita reseptejä uudella härvelilläni. Ensimäinen resepti löytyi täältä.


No, se ensimmäinen jäätelönvalmistus ei mennyt ihan kuin Strömsössä, mutta syötävää siitä sitten lopulta tuli... kun sen laittoi pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ja jäätelöltä se kyllä näyttää, lopputulos oli vain hieman liian makeaa minun makuuni, joten säädettävää vielä löytyy itse valmistusprosessissani sekä ainesosissa.


Kokonaisuutena raparperipiirakka, mansikat mintunlehdillä ja omatekemä vaniljajäätelö olivat kyllä oikein herkullinen yhdistelmä. Lapset eivät ollenkaan valittaneet, että jäätelö olisi liian makeaa.


Herkullista viikonloppua ja lämpimiä kesäiltoja toivoen




Villa Tähkä

3 kommenttia:

  1. Tässä mielenkiintoine ohje, tein jo tuon suklaakastikkeen, jäätelö odottaa vielä tekemistä: http://ruoka.ts.fi/putinkia-ja-mansikkapastaa/huikean-hyva-jaatelo-ja-vuosisadan-helpoin-suklaakastike/

    VastaaPoista
  2. Kivaa, otetaan vastaan jäätelöreseptejä kokeiluun, kiitos! Ensimmäinen itsetehty vaniljajäätelö - litran annos syöty 😀 Kokeiluja jatketaan innolla!!

    VastaaPoista
  3. Pikku Myy, ehdottamasi jäätelöresepti on samanlainen kuin käyttämäni Dansukkerin! Kokeilin uudelleen ja käytin kuten tuossa artikkelissakin suositellaan, glukoosisiirappia. Jäähdytin jäätelömassa kunnolla ja johan pelitti jäätelökone! Hyvää tuli!

    VastaaPoista