perjantai 16. tammikuuta 2015

Jälkkärimokia ja täydellisen Crème Brûléen metsästys


Olen usein onnistunut ihanien jälkiruokien valmistamisessa, mutta myös hyvin monta kertaa epäonnistunut: Joskus on syöty löysää Crème Brûléetä tai liian pinkeetä pannacottaa. Vuosi sitten hankin kaasupolttimen, että saisin kunnon rapsakan sokeripinnan, mutta ikäväkseni totesin, ettei Crème Brûlée synny ihan missä vaan astiassa  - juhannuksena söimme löysää kermajälkkäriä, kun ei mökiltä löytynyt tarpeeksi montaa pientä uunivuokaa... Ennen joulua kun valmistin taas kerran Crème Brûléetä ja sain idean tuunata sitä tuoreilla lakoilla... sekin oli virhe, sillä ne olivat niin vetisiä, että Brûléen koostumus oli hieman hmm, erikoinen... nekin Brûléet kyllä syötiin, mutta taas jäi harmittamaan epäonnistuminen! En jäänyt kuitenkaan kauaa harmittelemaan ja niistä lopuista lakoista tein jouluksi aivan taivaallisen lakkapannacotan, minkä päällä oli makeaa paseerattua lakkasosetta... unohdin vain valokuvata tuon onnistuneen jälkkärin. Ehkä ne marjat sopiavat paremmin Pannacottaan kuin Crème Brûléeseen!

Joulupukki oli ilmeisti kuullut Crème Brûlée-huokailuni ja toi minulle uudet oikeat vuoat täydellisen Crème Brûléen metsästykseeni <3, kyllä joulupukki tietää!!

Saimme uuden vuoden aatoksi rakkaita vieraita, joten metsästys jatkui... Nämäkin syötiin hyvällä ruokahalulla, mutta lapsista tämä maistui vain kuopuselleni! Täydellistä ei siis vielä tullut, joten metsästys jatkuu!


Kuvan Crème Brûlée syntyi tällä reseptillä.

Valmistusaineet:
puolikas vaniljatanko
3 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
1/2 dl sokeria
Pinnalle
ruokokidesokeria

  • Halkaise puolikas vaniljatanko. Kaavi siemenet veitsellä. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
  • Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
  • Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa e kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta ethän vatkaa. 
  • Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
  • Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  • Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min.  Anna jäähtyä jääkaapissa  ainakin pari tuntia. 
  • Sirottele ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.


Metsästääkö kukaan muu täydellistä Crème Brûléetä??




Villa Tähkä

 

2 kommenttia:

  1. http://omakeittokirjani.blogspot.fi/2014/12/jouluinen-crema-catalana.html

    Samoilla ohjeilla ilman mausteita olen tehnyt mysö bruleeta. Ruokailijoiden mielestä ovat molemmat olleet onnistuneita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täytyy kokeilla sitä seuraavaksi :)

    VastaaPoista