lauantai 12. heinäkuuta 2014

Ceasar-salaatti, ihana yksinkertainen salaattiherkku


Rakastan Ceasar-salaattia ja usein otan sellaisen ravintolassa pääruoaksi, mutta luvattoman usein olen siihen pettynyt. Miten niin yksinkertaisessa resptissä voi epäonnistua? Mieheni kysyikin minulta viimeksi, että miksi valitsen sen, kun kuitenkin valitat, ettei se ole oikein tehty?! Hyvä kysymys... Luin netistä Ceasar-salaatin reseptejä sekä määritelmän wikipediasta ja päätin postata tämän minun yksinkertaisen reseptin, mikä ei vaadi mitään kokkaustaitoja, hifistelyä voi kyllä aina harrastaa, mutta näin sen valmistaa todella helposti sekä nopeasti.

Ehkä vaikein osuus on löytää oikea salaatti kaupasta! Siihen ei siis todellakaan tule jäävuorisalaattia, kuten usein ravintolassa tyrkytetään! Eli roomansalaatti (Korkeakeräinen sidesalaatti eli roomansalaatti (romaine-, romana- ja cossalaatti) muistuttaa muodoltaan kiinankaalia, lähde www.kasvikset.fi) on se oikea Ceasar-salaatin pohja. Myös samankaltainen Cosmopolitan-salaatti käy!

Sitten toinen tärkeä ainesosa on tietysti Ceasar-salaatin kastike. Kaupan salaattikastikehyllystä löytyy valmista Ceasar-salaatinkastiketta, jos ei halua tehdä sitä alusta asti itse. Käytän monesti valmiskastiketta, nopeuden vuoksi. Tosin niiltä joilta majoneesin tekeminen luontuu tuosta vain, onnistuu myös tämä kastike. Jujuna kaiketi on sardellin/anjoviksen liemi, jotkut käyttävät Worcesterkastiketta, jossa on tuota sardellia. Esimerkiksi Hesarin ruokasivuilta löytyy hyvä kastikeohje: http://www.hs.fi/ruoka/a1349749608035

Kolmas ainesosa on tietysti Parmesan-juusto. Tätä tarjoillaan jos minkälaisessa muodossa ravintola-annoksissa, mutta minusta reilut lastut ovat parhaita! Raaste tai hienorakeinen jauhomainen höttö ovat aivan kamalia. Juustohöylällä salaatin päälle kunnon lastuja!

Neljäs osanen on tietysti leipäkrutongit! Nämäkin ehtoisa emäntä voi pyöräyttää kotona pannulla oliviiöljyssä ja ovat varmasti parempia kuin kaupan! Olen käyttänyt molempia, riippuu nälästä ja kiireestä ;-) Viimeksi ravintolassa saamassani annoksessa, ne olivat pehmeitä (ei todellakaan paahdettuja) paahtoleivän palasia, jotka olivat vetisiä kastikkeesta! Käsittämätöntä! Ne jäivät syömättä. Krutonkien kuuluu olla rapeita, vaikka saisivat salaattikastikkeen päälleen!

No niin, siinä olivat perus Ceasar-salaatin resepti! Sitten tietysti lisänä voidaan syödä kanaa tai katkarapuja, jotta salaatti olisi ruokaisampi. Kana on minun ehdoton suosikkini ja paistan sen pelkässä öljyssä, maustan vain suolalla ja mustapippurilla!

Jep, eli kertaus kahden annoksen reseptiin:

1 kerä rooman salaattia
4rkl Ceasar-salaatin kastiketta ks. ohje esim. hesari
Parmesan-juustoa lastuina (maun mukaan)
1 dl leipäkrutonkeja
2 kanafilettä

 
 Ensimmäiseksi paistoin kanafileen ja maustoin sen sormisuolalla sekä mustapippurillaPesen ja revin salaatin kulhoon sekä sekoitan kastikkeen joukkoon. Sitten lisään krutongit. Asettelen annokset lautasille, päälle reilusti Parmesan lastuja ja kanafile. Voi´la Ceasar-salaatti on valmis.

 
 
 
Kesälounaan jälkiruokana on tietysti jäätelöä ja mansikoita!


Yksinkertainen ja helppo salaatti! Mikäköhän siinä on niin vaikeaa??

Ugh! Avautuminen päättyy tähän, olen puhunut!
Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti