lauantai 1. helmikuuta 2014

Synttäriyllätys ystävälle!!



Kyllä on ihanaa kun saa suunnitella yllärikakkua rakkaalle ystävälle! Kauniille ystävälleni piti keksiä jotain kaunista, jotain prinsessamaista hänen erikoisiltaan!  Tein ensin viikolla pienen perussuklaakakkupohjan ja  eilen täytin sen suklaa- sekä vadelmamoussella! Hyytyneen kakun leikkasin neliönmalliseksi, näin saimme tehdä tyttöjen kanssa laadunvarmistusta ennen varsinaisen kakun kasaamista ;-) Hyvää oli, sanoi kotituomaristoni!


Ensin oli siis vain kaakaovoilla päällystetty neliö.

Sitten päälle pinkki sokerikuorrute, minkä leivontapyörällä ruudutin ja asettelin sokerihelmet ruutujen tai vinoneliöiden kulmiin!


Tajusin tätä postausta tehdessäni, että olen ahkerasti kuvannut kakkujani ja niiden koristeluja, mutten ole ollenkaan kertonut teille edes perussuklaakakkupohjani ohjetta!

Suklaakakkupohja

6 munaa
200 gr tummaa suklaata
150 gr voita
2 dl sokeria
2 tl valniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl venhnäjauhoja

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sulata voi ja sekoita suklaan joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaavoiseos. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti käännellen suklaamunaseokseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (24 -  26 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakkupohja kannattaa tehdä valmiiksi paria päivää ennen kakun tarjoilua.

Suklaamousse

150 gr tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 gr maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää tuorejuusto kermavaahtoon ja hiukan jäähtynyt suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi.

Vadelmamousse

4 liivatelehteä
200 gr vadelmia
500 gr rahkaa
1 dl tomusokeria
2 rkl vadelmamehua

Painele vadelmat soseeksi esim. haarukalla. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Sekoita rahka, tomusokeri ja vadelmasose keskenään. Lämmitä kattilassa mehu ja purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun, sekoita. Kaada liivatemehu ohuena nauhana vadelmarahkaseokseen ja sekoita. Rahkaseos hyytyy nopeasti, joten kasaa kakku heti.

Kakun kokoaminen
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka, missä paistoit kakkupohjan, tuorekelmulla. Tuorekelmua saa mennä reilusti vuoan yli. Kasaa kakku nurin perin vuokaan, eli laita pohjalle ensimmäiseksi kerrokseksi kakun päällimmäinen osa. Kostuta vadelmamehulla. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle ja aseta keskimmäinen kakkupohjan osa vadelmatäytteen päälle ja kostuta myös se vadelmamehulla. Kaada seuraavaksi suklaatäyte kakkuvuokaan ja laita viimeinen, eli kakun pohjapala päälle. Kostuta myös se vadelmamehulla. Taita tuorekelmun reunat kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tämän kokoisen kakun koristeluun menee noin 750 gr sokerikuorrutetta.
Tämä oli vuoden 2014  ensimmäinen kakku, mutta jatkoa seuraa heti ensi viikolla, kun juhlimme kuopuksen 1-vuotissynttäreitä! Kakun lisäksi taidan leipoa niitä Runebergin torttuja, joista olen haaveillut jo syksyn Koko Suomi leipoo -jaksosta lähtien!!
Viikonloppuna nautimme tämän kakun yhdessä ystävien kanssa, kera kuohuvan, tietenkin ;-)!!!
Villa Tähkä

1 kommentti:

  1. Upea kakku. Kiitos lähetyksestä, mun blogissa näkyy nyt, mitä niistä kansista tehtiin. Terkkuja!

    VastaaPoista