torstai 30. tammikuuta 2014

Helppo Tiramisu Nigellan innoittamana!


Istuimme iltaa viikonloppuna ystäväpariskunnan kanssa ja tein italialaisen menun päätteeksi meille jälkiruoaksi Tiramisut Nigella Lawsonin Nigellissima ohjelman innoittamana! Hieman yhdistelin reseptejä muistakin tiramisu-versioista, mitä löysin ruokablogeista ja sivustoilta. Kokeilin hieman tämän tyyppistä viimeksi isänpäivänä, mutta nyt tein pieniä muutoksia ja hyvää tuli!

2 munankeltuaista ja valkuaista erikseen
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
250 g mascarpone-tuorejuustoa
200 g savoiardikeksejä
1 dl vahvaa kahvia
kaakojauhetta (Van Houten)
2-3 rkl Amarettoa

Vatkaa munankeltuaiset, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone-tuorejuusto keltuais- ja sokerivaahdon joukkoon ja sekoita. Nostele kevyesti vielä valkuaisvaahto joukkoon. Kasta keksit kahvi- amarettoon ja asettele maljan pohjalle. Keksien päälle mascarponevaahtoa. Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun päälle ja anna olla muutama tunti kylmässä.

Toki Amaretton tilalla voi käyttää muitakin liköörejä mausteeksi... Nigella käytti kahvilikööriä ja lisäsi Mascarponen joukkoon Marsala-viiniä, mikä kaiketi perinteisesti kuuluu Tiramisuun, muttei kuulu minun viinikaappiini, joten tein tämän Amarettosta.Villa Tähkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti